Volim kuhati a još više jesti...
Purgersko Gastro Dokoličarenje
Blog
srijeda, svibanj 28, 2008
Danas je moja kćer imala nastup u vrtiću. Ritmika...:))), sunce mamino.
Ne trebam ništa reći nego da se je njihova teta koja ih vodi, gotovo cijelo vrijeme držala za glavu.
Bilo ih je svuda samo ne tamo gdje je ona to planirala. Svatko je trčao na svoju stranu...:)

No nema veze, bitno je da su se zabavili i da im je bilo lijepo.
E sad, pitate se kakve to veze ima sa ovim blogom odnoso onim čime se on bavi, a to je gastronomija.
Nema direktne, ali indirektne ima. Naime kako su u vrtiću bili i bake i djedovi, kad smo došli kući, trebalo im je nešto ponuditi. Neki desert. Onako da baš nije prazno. Kava sok i desertić.



Kako nisam imala previše vremena (trebalo je napraviti rekvizite za ritmiku ;), sjetila sam se jednog receptića kojeg sam vidjela čini mi se na coolinarici, ali nisam sigurna. 
Sezona je jagoda, a i danas sam ih kupovala po 10 kn, za razliku od prije nekoliko dana kada su bile 18 i 20 kn.
Dakle trebalo ih je iskoristiti. A ja sam to napravila ovako:

Sastojci:

3 jaja (odvojiti bjelanjke i žumanjke)
3 žl šećera
3 žl brašna
3 žl mlake vode
1 žl ulja
malo limunove korice
1 vanil šećer
1/2 praška za pecivo
prstohvat soli (za bjelanjke)

1 puding od vanilije
2 žl šećera
4 dl mlijeka

jagode

1 preljev za torte (crveni)



Priprema:
Istucite od bjelanjaka i malo soli, čvrst snijeg od bjelanjaka. Dodajte jedan po jedan žumanjak te ostale sastojke redom i ispecite biskvit.

Puding skuhajte klasično, pa ga na ohlađeni biskvit izlijte. Kad se ohladi na to poredajte jagode i sve prelijte preljevom za torte koji ste pripremili prema uputama na vrećici.



Ohladite i poslužite.
dokolica @ 20:42 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare